Spaanse

Spaanse rijstsalade

Personen:
4
Bereidingstijd:
55 minuten
Voedingswaarde:
325 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 1 biologische citroen
  • 125 g chorizoworst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1 gele paprika, in kleine blokjes
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 1 kleine aubergine, in blokjes
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 400 g gekookte Lassie Zilvervliesrijst (= 150 g ongekookte rijst)

Bereidingswijze

  1. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in kleine blokjes. Verwarm de olijfolie en bak de chorizoblokjes in 4 minuten zachtjes knapperig. Zet apart.
  2. Schep de ui, paprika’s, courgette en aubergine door het bakvet. Bak de groenten in 4 - 6 minuten op matig hoog vuur net gaar. Schep de tijmblaadjes met de citroenrasp en 2 eetlepels citroensap erdoor en voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe.
  3. Doe de gekookte rijst over in een wijde schaal en schep de warme groente en de chorizoblokjes erdoor. Laat de salade 30 minuten afkoelen tot lauwwarm.

Tip: De rijstsalade als lunchgerecht? Serveer dan in diepe borden op een bedje van rucola.

Bevat p.p.: 325 kcal, 9 g eiwit, 14 g vet waarvan 4 g verzadigd, 39 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst is de volkoren variant onder de rijstsoorten. De zilvervlies om de rijstkorrels is namelijk een bron van vezels.

Bekijk product
Builtjes Zilvervliesrijst

Builtjes Zilvervliesrijst

Koken met zilvervliesrijst is een verantwoorde keuze dankzij de vezels in de zilvervlies. Eén builtje is genoeg voor één persoon, dus geen verspilling!

Bekijk product

Ontdek onze recepten