Alles wat je over Lassie wilt weten

Alles wat je over Lassie wilt weten

Lassie. Altijd goed.

Ooit begonnen we in Wormer als gortpellerij, maar inmiddels zijn we al jaren de nummer één op het gebied van rijst en granen in Nederland. Daar zijn we best een beetje trots op. Elke dag weer doen we onze uiterste best om producten te maken waarmee jij zonder gedoe iets goeds op je bord hebt.

Lassie en duurzaamheid

Duurzaamheid is ook voor Lassie een belangrijk thema. Niet alleen bij onze producenten, maar ook bij onszelf. We vinden het belangrijk ons te blijven ontwikkelen en om te blijven innoveren op dit vlak. En stellen steeds hogere eisen aan onze producten en de boeren van wie we de rijst kopen. Dat doen we om tegemoet te komen aan de vraag van onze klanten, maar vooral omdat we willen bijdragen aan een betere wereld. Zo komt de rijst uit andere werelddelen met de boot naar onze fabriek. Een stuk duurzamer dan door de lucht of over land. Als Lassie zetten we zo kleine en grote stappen in de goede richting. Samen met onze boeren, andere partners en rijstliefhebbers.

Altijd iets nieuws

In onze geschiedenis staat innovatie centraal. Dat begon ooit al met de broers Albert en Jacob Adriaan Laan. Zij startten op 1 juli 1893 de eerste op stoomkracht gedreven pellerij van Nederland. Deze fabriek werd later uitgebreid met een indrukwekkende silo. De gebroeders gingen weer voor innovatie, en kozen voor de bouw voor het relatief nieuwe bouwmateriaal ‘beton’. Deze silo gebruiken we vandaag de dag nog steeds.

De rijstleider van Nederland

De drang naar vernieuwing is altijd gebleven en komt terug in ons gehele assortiment. Zoals onze toverrijst. Door het voorstomen van de rijst is het een stuk sneller klaar en hebben we het leven van vele Nederlandse huishoudens sinds 1954 een stuk makkelijker gemaakt. Zo deden we dat ook met de introductie van onze Rijstbuiltjes en Lassie Minuutje. Brachten we als eerste in Nederland quinoa op je bord. En hebben we inmiddels een rijk assortiment aan heerlijke rijst, graan en peulvruchten, dat blijft groeien.

Zonder gedoe iets gezonds en lekkers op je bord

Als Lassie willen we iedereen in Nederland helpen gezond, lekker en gevarieerd te eten. Dat doen we met producten die de ideale basis vormen voor een gezonde maaltijd. En dat blijven we doen. Altijd zonder gedoe. Altijd lekker. Altijd goed. Dat beloven we je!

"Bekijk ook onze Lassie film en kom alles te weten over hoe onze rijst op jouw bord komt."

Ontdek onze recepten