Italiaanse worstjes

Italiaanse worstjes met sperzieboontjes

Personen:
3
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
786 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 3 builtjes Lassie Zilvervliesrijst
  • 300 g sperzieboontjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui, in ringen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 6 runderchipolata, gehalveerd
  • 1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt
  • 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kook intussen de sperzieboontjes in 8 min. beetgaar. Verhit de olie en fruit de ui 3 min. Voeg de naaldjes van de rozemarijn toe, samen met de worstjes. Bak de worstjes in ca. 6 min. gaar. Giet de sperzieboontjes af en voeg toe. Voeg de kidneybonen toe en breng op smaak met peper en zout. Schep de cherrytomaatjes erdoor. Roer voorzichtig op middelhoog vuur tot alle ingrediënten warm zijn.
  3. Verdeel de rijst over de borden en serveer met de worstjes en de groenten.

Tip: Voeg 3 eetlepels groene olijven zonder pit toe.

Bevat p.p.:
786 kcal – 34 g eiwit – 33 g vet – 88 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst is de volkoren variant onder de rijstsoorten. De zilvervlies om de rijstkorrels is namelijk een bron van vezels.

Bekijk product
Builtjes Zilvervliesrijst

Builtjes Zilvervliesrijst

Koken met zilvervliesrijst is een verantwoorde keuze dankzij de vezels in de zilvervlies. Eén builtje is genoeg voor één persoon, dus geen verspilling!

Bekijk product

Ontdek onze recepten