Ingrediënten

  • 400 g Lassie Toverrijst Extra vezels
  • 600 g kabeljauwfilet
  • 4 eetlepels tarwebloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 preien, in ringen
  • 500 g tomatensaus
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 blik kikkererwten (400 g)

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Dep de vis droog met keukenpapier. Strooi de bloem op een bord. Haal de vis door de bloem en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie en bak de vis op hoog vuur 2 min. Keer halverwege. Neem de vis uit de pan en houd apart.
  3. Bak in dezelfde pan de prei 5 min. Voeg de tomatensaus, de sambal en de kikkererwten toe en laat 2 min. doorwarmen. Leg de vis terug in de pan en stoof nog 4 min. tot de vis net gaar is.
  4. Serveer de rijst met de vis en de saus.

Tip: Voeg 3 eetlepels kappertjes en fijngesneden koriander toe aan de saus.

Bevat p.p:
605 kcal – 43 g eiwit – 13 g vet – 79 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst

Toverrijst

Lassie Toverrijst is al ruim 60 jaar een begrip in de Nederlandse keuken. Terecht, want door de grote, droge korrel mislukt Toverrijst nooit. En dankzij de korte kooktijd blijft de smaak behouden.

Bekijk product
Builtjes Toverrijst

Builtjes Toverrijst

In Lassie Toverrijst Builtjes vind je de vertrouwde Toverrijst verpakt in handige kookbuiltjes. Eén builtje is genoeg voor één persoon, dus geen verspilling!

Bekijk product

Ontdek onze recepten