Thaise zalm

Thaise zalm met gember en pandanrijst

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
595 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Pandanrijst met extra vezels
  • 1 dik stuk verse gember
  • 3 eetlepels rijstolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 3 bosuitjes, schuin in stukken
  • 500 g zalmfilet zonder huid, in blokjes
  • ½ eetlepel suiker
  • 2 eetlepels vissaus
  • sap van 1 limoen

Bereidingswijze

  1. Kook de pandanrijst gaar volgens de aanwijzingen. Schil de gember en snijd in dunne plakjes. Snijd de plakjes weer in dunne reepjes.
  2. Verwarm de olie in een wok en roerbak de gember 2 min. Schep de sjalot en bosui erdoor en roerbak nog 2 min. Schep de stukken zalm erdoor en roerbak 3 - 4 min. tot de vis lichtroze kleurt en bijna gaar is.
  3. Strooi de suiker erover en besprenkel met vissaus en limoensap. Warm nog even goed door.
  4. Serveer de pandanrijst in wijde kommen en schep vis met gember en saus erover. Lekker met een salade van zeekraal.

Tip: Bestrooi dit gerecht met zwart sesamzaad.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Pandanrijst Extra Vezels

Pandanrijst Extra Vezels

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak. Lassie Pandanrijst Extra Vezels combineert die lekkere smaak en geur met extra vezels.

Bekijk product
Pandanrijst Extra Vezels Voordeelpak

Pandanrijst Extra Vezels Voordeelpak

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak. Lassie Pandanrijst Extra Vezels combineert die lekkere smaak en geur met extra vezels.

Bekijk product
Builtjes Pandanrijst

Builtjes Pandanrijst

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak. En met Lassie Pandanrijst Builtjes verspil je nooit: één builtje is genoeg voor één persoon.

Bekijk product

Ontdek onze recepten