Indische groentestoof

Indische groentestoof met kerrie-eieren

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
697 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 800 g Chinese groentemix (of nasi/bami groenten)
  • 6 eieren
  • 300 g Lassie Pandanrijst
  • 1 bakje boemboe sajoer groenten
  • 200 ml kokosmelk
  • bakolie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 - 2 eetlepels tarwebloem
  • 4 eetlepels seroendeng

Bereidingswijze

  1. Kook de Lassie Pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren 6 min., laat ze schrikken en pel ze.
  2. Verhit een scheutje olie en roerbak de groentemix op hoog vuur 1 min. Voeg de boemboe, kokosmelk en ca. 50 ml water toe, breng al roerend aan de kook en stoof de groente afgedekt ca. 12 min.
  3. Prik met een vork rondom gaatjes in de eieren, wrijf ze in met kerriepoeder en wentel ze door bloem. Verhit in een koekenpan een scheutje olie en bak hierin de eieren al omwentelend mooi goudbruin. Halveer ze.
  4. Schep de seroendeng door de pandanrijst. Serveer de sajoer van groente met de kerrie-eieren en rijst.

Tip: Hou je van pit? Voeg naar smaak een schepje sambal toe aan de groentestoof.

Bevat p.p.: 697 kcal –20 g eiwit – 31 g vet – 66 g koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Pandanrijst Extra Vezels

Pandanrijst Extra Vezels

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak. Lassie Pandanrijst Extra Vezels combineert die lekkere smaak en geur met extra vezels.

Bekijk product
Builtjes Pandanrijst

Builtjes Pandanrijst

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak. En met Lassie Pandanrijst Builtjes verspil je nooit: één builtje is genoeg voor één persoon.

Bekijk product

Ontdek onze recepten