Zalm en snijbonen

Zalm en snijbonen met kerrie-kokossaus

Personen:
1
Bereidingstijd:
10 minuten
Voedingswaarde:
755 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 125 g zalmfilet zonder vel, in 3 – 4 stukken
  • 75 ml kokosmelk
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 20 g boter
  • 100 g snijbonen, in ruitjes
  • ½ rode of oranje paprika, in blokjes
  • 1 bakje Lassie Minuutje Zilvervliesrijst

Optioneel:

  • seroendeng of kokosrasp

Bereidingswijze

  1. Wrijf de zalmfilet in met zout en peper. Meng de kokosmelk met kerriepoeder en wat zout.
  2. Smelt de boter en leg de stukken zalm erin. Verdeel de snijbonen en paprika ertussen. Bak de zalm en groenten op matig hoog vuur 2 - 3 min. Keer de stukken zalm en schep de groenten om. Schenk de kokosmelk erbij en warm alles nog 4 - 6 min. zachtjes door tot de groenten gaar zijn.
  3. Verwarm intussen het zilvervliesrijst minuutje volgens de aanwijzingen in de magnetron. Open de verpakking en keer de rijst op een bord. Schep de snijbonen met paprika en kokossaus eromheen. Leg de stukken zalm op de groente.

Tip: Bestrooi de rijst met wat seroendeng. Of rooster een lepel geraspt kokos in een droge koekenpan al omscheppend bruin en strooi deze over de rijst.

Bevat p.p: 755 kcal, 33 g eiwit, 46 g vet waarvan 26 g verzadigd, 47 g koolhydraten en 10 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Minuutje Zilvervliesrijst

Minuutje Zilvervliesrijst

Lassie Zilvervliesrijst Minuutje combineert al het goede van zilvervliesrijst met ultiem gemak: klaar na slechts 1 minuut in de magnetron. Handig verpakt in twee eenpersoonsporties.

Bekijk product

Ontdek onze recepten