Matcha-kokosrijst

met mango

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
380 kcal
Dessertrijst Matcha kokosrijst mango

Ingrediënten

  • 100 g Lassie Dessertrijst
  • 1 blikje kokosmelk (400 ml)
  • 45 g fijne kristalsuiker
  • 2 (biologische) sinaasappels, schoongeboend
  • 2 el geraspte kokos
  • 1 el matchapoeder
  • 1 kleine mango, in blokjes van 1 x 1 cm

Optioneel:

  • 1 limoen, gehalveerd

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een pan op laag vuur de rijst met de kokosmelk en suiker. Rasp 1 eetlepel oranje schil van de sinaasappel en voeg toe. Halveer de sinaasappels en pers 100 ml sap uit. Voeg het sap toe aan de rijst. Verhoog het vuur en breng de kokosmelk al roerend aan de kook. Kook de rijst in 12 minuten zonder deksel op laag vuur gaar. Roer regelmatig zodat de rijst niet aan de bodem van de pan plakt.
  2. Rooster in de tussentijd de geraspte kokos in een droge koekenpan in 1 minuut goudbruin, roer met een houten lepel over de bodem van de pan.
  3. Roer de matcha door de warme rijst en verdeel over 4 kommetjes of glaasjes.
  4. Verdeel de mango erover en bestrooi met de geroosterde kokos.

Tip: Schep de mangoblokjes om met limoensap voor een tropische twist.

Bevat p.p.: 380 kcal. 3 g eiwit, 20 g vet waarvan 19 g verzadigd, 46 g koolhydraten en 3 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Dessertrijst 400g tekst wit
Dessert rijst

Lassie Dessertrijst is na slechts 12 minuten koken klaar voor een heerlijk romig toetje. De rijst neemt tijdens het koken veel vocht op, waardoor je dessert een rijke en volle smaak krijgt.