Groentetajine

Groentetajine met reuzenbonen en couscous

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
470 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 1 ui, in dunne partjes
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 1 rode puntpaprika, in lange repen
  • 1 courgette, in plakken
  • 400 g pompoen, in stukjes
  • 200 ml tomatensap
  • 1 blik reuzenbonen (255 g)
  • 275 g Lassie Couscous

Optioneel:

  • verse peterselie
  • pompoenpitten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Bestrooi met de ras el hanout en schep de paprika, courgette en pompoen erdoor. Bak al omscheppend 3 - 4 min.
  2. Bestrooi met zout en versgemalen peper en schenk het tomatensap erbij. Schep de reuzenbonen erdoor. Smoor de groenten afgedekt in 6 - 8 min. zachtjes gaar. Schep regelmatig om.
  3. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het pak. Serveer de couscous in wijde kommen en schep de groentetajine erop.

Tip: Varieer met groente van het seizoen. Bijvoorbeeld sperzieboontjes, snijbonen, wortel of pastinaak toe. Garneer met verse peterselie of oregano. Of bestrooi met pompoenpitten!

Bevat p.p: 470 kcal, 15 g eiwit, 13 g vet waarvan 2 g verzadigd, 69 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

BIO Couscous

BIO Couscous

Couscous is voor Noord-Afrika wat rijst is voor Azië. Inmiddels is couscous ook hier populair. Logisch, want couscous is lekker, een bron van eiwitten én makkelijk te bereiden: klaar na 5 minuutjes wellen.

Bekijk product

Ontdek onze recepten