Parelcouscous met romige spekjessaus

Parelcouscous met romige spekjessaus en spinazie

Personen:
4
Bereidingstijd:
20-25 minuten
Voedingswaarde:
830 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 1 pak Lassie Parelcouscous builtjes (300 g)
  • 1 eetlepel olie
  • 250 g gerookte spekreepjes
  • 1 bos bosuien, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 100 ml droge witte wijn
  • 200 ml slagroom
  • 250 g babyspinazie
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt

Optioneel

  • 1 zak gemengde sla (100 g)
  • 4 eetlepels mosterddressing

Bereidingswijze

  1. Kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Knip de zakjes voorzichtig open en verdeel de parelcouscous over 4 diepe borden. Schep de spekjessaus met spinazie over de parelcouscous. Maal verse peper over de spekjessaus en strooi de kaas erover.
  3. Verhit intussen de olie in een hapjespan en bak de spekjes in 8 minuten goudbruin en krokant. Voeg de bosui en knoflook toe en bak mee. Schenk de wijn in de pan, roer door de spekjes en kook de wijn zachtjes 1 minuut. Voeg de room toe en breng de saus aan de kook, draai het vuur laag. Breng op smaak met peper, zout is waarschijnlijk niet nodig omdat de spekjes al zout zijn.
  4. Roer op het laatste moment de spinazie door de spekjessaus. Schep de spinazie om in de hete saus en laat slinken.

Tip: Meng in een kom de salade met de mosterddressing en breng op smaak met zout en peper.

Bevat p.p: 830 kcal, 33 g eiwit, 49 g vet waarvan 25 g verzadigd, 61 g koolhydraten en 3 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Builtjes Parelcouscous

Parelcouscous wordt gemaakt van harde tarwe en is geliefd in het Midden-Oosten. Het heeft een grotere korrel en zachtere smaak dan couscous en lijkt qua bite meer op pasta.

Bekijk product

Ontdek onze recepten