Ingrediënten

  • ½ rode paprika
  • 150 g hazelnoten of pinda’s
  • 1 bosuitje, in stukjes
  • 6 takjes verse peterselie, grof gehakt
  • 200 g gekookte Lassie Zilvervliesrijst (= 75 g ongekookte rijst)
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels olie

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika in heel kleine blokjes. Maal de hazelnoten of pinda’s fijn in de keukenmachine. Voeg de stukjes bosui en peterselie toe en meng tot alles fijn is.
  2. Doe dit mengsel over in een kom en schep de gekookte rijst met kerriepoeder en zout naar smaak erdoor. Breek de eieren erboven en meng alles tot het een stevig en smeuïg mengsel is.
  3. Verdeel het rijstmengsel in 4 gelijke porties en vorm deze met vochtige handen tot mooie burgers.
  4. Verwarm de olie en bak de burgers in 4 - 6 minuten mooi goudbruin en gaar. Keer ze na 2 - 3 minuten voorzichtig met een spatel.
  5. Serveer de rijst-notenburgers op bruine bolletjes met een blaadje sla bij de lunch of als vleesvervanger bij de warme maaltijd met broccoli en een salade.

Tip: Maak van dit rijst-notenmengsel ook eens kleine burgers of balletjes en serveer ze als een borrelhapje.

Bevat p.p.:
455 kcal, 10 g eiwit, 38 g vet waarvan 5 g verzadigd, 17 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst is de volkoren variant onder de rijstsoorten. De zilvervlies om de rijstkorrels is namelijk een bron van vezels.

Bekijk product
Builtjes Zilvervliesrijst

Builtjes Zilvervliesrijst

Koken met zilvervliesrijst is een verantwoorde keuze dankzij de vezels in de zilvervlies. Eén builtje is genoeg voor één persoon, dus geen verspilling!

Bekijk product

Ontdek onze recepten