Herfstschotel

Herfstschotel met pompoen en blauwe kaas

Personen:
4
Bereidingstijd:
35 minuten
Voedingswaarde:
765 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Zilvervliesrijst
  • 1 kleine flespompoen (ca. 1 kg), schoongeboend
  • 2 rode uien, in parten
  • 3 - 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 2 theelepels tijm
  • 100 g walnoten
  • 200 g blauwe kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de pompoen in parten, verwijder de zaden en snijd in stukken. Verdeel de pompoen en de rode ui op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng 3 eetlepels olie met knoflook, tijm, peper en zout. Besprenkel de pompoen en rode ui met de olie. Schuif de bakplaat in de hete oven en bak 15 - 20 min.
  2. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Hak de walnoten grof, rooster ze 3 min. en zet ze weg. Schep de pompoen door de rijst. Voeg de walnoten toe en verkruimel de blauw kaas erboven. Schep om, breng op smaak met peper en zout en besprenkel eventueel met extra olijfolie.

Tip: Bestrooi met fijngesneden peterselie of bosuitjes.

Bevat p.p
: 765 kcal – 20 g eiwit – 48 g vet – 64 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst is de volkoren variant onder de rijstsoorten. De zilvervlies om de rijstkorrels is namelijk een bron van vezels.

Bekijk product
Builtjes Zilvervliesrijst

Builtjes Zilvervliesrijst

Koken met zilvervliesrijst is een verantwoorde keuze dankzij de vezels in de zilvervlies. Eén builtje is genoeg voor één persoon, dus geen verspilling!

Bekijk product

Ontdek onze recepten