Gehaktballetjes

Gehaktballetjes in champignonsaus en broccolirijst

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
540 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 500 g broccoli, klein gesneden
  • 250 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 1 ui, in halve ringen
  • 300 g kleine gekruide (runder)gehaktballetjes
  • 300 g Lassie Zilvervliesrijst
  • olijfolie
  • tarwebloem

Bereidingswijze

  1. Schep de broccoli in een ruime kookpan, voeg de Lassie Zilvervliesrijst toe en schenk er 2 liter kokend water op. Roer even om, breng het water aan de kook en kook samen gaar.
  2. Verhit een scheutje olijfolie en bak hierin op hoog vuur de gehaktballetjes ca. 5 min. Voeg de ui en champignons toe en roerbak weer 5 min. Strooi er 1 eetlepel bloem over, roer er 200 ml water bij en breng de saus aan de kook. Laat op laag vuur afgedekt 5 - 10 min. pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Serveer de gehaktballetjes in champignonsaus bij de broccolirijst.

Tip: Nog meer kruiden? Voeg 1 theelepel tijmblaadjes (vers of gedroogd) toe aan de gehaktballetjes in de pan.

Bevat p.p.: 540 kcal – 25 g eiwit – 17 g vet – 63 g koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst is de volkoren variant onder de rijstsoorten. De zilvervlies om de rijstkorrels is namelijk een bron van vezels.

Bekijk product
Builtjes Zilvervliesrijst

Builtjes Zilvervliesrijst

Koken met zilvervliesrijst is een verantwoorde keuze dankzij de vezels in de zilvervlies. Eén builtje is genoeg voor één persoon, dus geen verspilling!

Bekijk product

Ontdek onze recepten