Bief Stroganoff

Bief Stroganoff met zilvervliesrijst

Personen:
3
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
730 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 3 builtjes Lassie Zilvervliesrijst
  • 350 g biefstuk, in reepjes
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 30 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 200 ml crème fraîche
  • 4 kleine augurken, in reepjes
  • 4 eetlepels verse peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bestrooi de biefstuk met paprikapoeder. Verhit 20 g boter en bak het vlees op hoog vuur 2 min. Neem het vlees uit de pan en houd apart. Verhit de rest van de boter en fruit de ui op middelhoog vuur 3 min. Voeg de champignons toe en bak 5 min. Draai het vuur laag en voeg de crème fraîche en 100 ml water toe. Roer goed om en voeg het vlees toe, de augurken en peterselie toe. Warm alle ingrediënten kort door en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de rijst over de borden en serveer met de bief Stroganoff.

Tip: Lekker met geroerbakte spitskool.

Bevat p.p.:
730 kcal – 39 g eiwit – 35 g vet – 65 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst is de volkoren variant onder de rijstsoorten. De zilvervlies om de rijstkorrels is namelijk een bron van vezels.

Bekijk product
Builtjes Zilvervliesrijst

Builtjes Zilvervliesrijst

Koken met zilvervliesrijst is een verantwoorde keuze dankzij de vezels in de zilvervlies. Eén builtje is genoeg voor één persoon, dus geen verspilling!

Bekijk product

Ontdek onze recepten