Chocogort

Chocogort met frambozen

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
315 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 100 g Lassie Vluggort
  • 400 ml volle melk
  • 1 eetlepel suiker
  • 100 g pure chocolade
  • 200 g frambozen
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Breng de melk aan de kook. Voeg de gort en de suiker toe, breng opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat de gort in 15 min. gaar worden. Giet af en laat iets afkoelen.
  2. Hak intussen de chocolade fijn en roer door de nog warme gort. Laat verder afkoelen.
  3. Verdeel de gort over 4 borden en garneer met de frambozen. Bestrooi met poedersuiker.

Tip: Vervang de pure chocolade door witte chocolade.

Bevat p.p.:
315 kcal – 7 g eiwit – 12 g vet – 45 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Vluggort

Vluggort

Vluggort is gepelde gerst die al eeuwenlang wordt gebruikt als basis voor pap. De graansoort doet het goed in romige gerechten, zowel zoet als hartig.

Bekijk product

Ontdek onze recepten