Ingrediënten

 • 1 kleine komkommer
 • 3 eetlepels mayonaise
 • 1 eetlepel citroensap
 • 200 g gekookte Lassie Toverrijst of Zilvervliesrijst (= 75 g ongekookte rijst)
 • 3 eetlepels verse dille, fijngehakt
 • 1 bosuitje, in dunne ringetjes
 • 40 g veldsla
 • 100 g gerookte zalm, in brede repen

Bereidingswijze

 1. Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd de komkommer in blokjes.
 2. Roer de mayonaise met het citroensap, zout en versgemalen peper en schep de gekookte rijst erdoor. Voeg 2 eetlepels dille met de bosuitjes en komkommer toe en meng alles door elkaar. Laat de rijstsalade minstens 30 min. op smaak komen.
 3. Verdeel de veldsla op borden en schep in het midden een bergje van de rijstsalade. Drapeer de repen zalm op de rijst en strooi er nog wat dille over.

Tip: Als lunchgerecht of ’s zomers bij de barbecue is dit een heerlijke salade. Snijd de zalm dan in kleine reepjes en schep ze door de salade.

Bevat p.p.: 235 kcal, 9 g eiwit, 14 g vet waarvan 2 g verzadigd, 17 g koolhydraten en 1 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst

Toverrijst

Met de introductie van Lassie Toverrijst ging Nederland ruim 50 jaar geleden massaal aan de rijst. Er was tot dan toe geen enkele rijstsoort die zó makkelijk te bereiden was. En dat is nog steeds zo!

Bekijk product
Builtjes Toverrijst

Builtjes Toverrijst

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Toverrijst, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product
Builtjes Toverrijst Extra

Builtjes Toverrijst Extra

Toverrijst Extra combineert de lekkere smaak van toverrijst met het goede van zilvervliesrijst. En dankzij de builtjes weet je precies hoeveel rijst je nodig hebt.

Bekijk product
Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst is het volkorenbrood onder de rijstsoorten. De rijstkorrels bevatten hun zilvervliesjes, die veel vezels bevatten én zorgen voor een verzadigd gevoel.

Bekijk product
Builtjes Zilvervliesrijst

Builtjes Zilvervliesrijst

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Zilvervliesrijst, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product

Ontdek onze recepten