Chinese groenterijst

Chinese groenterijst met varkensreepjes en babipangangsaus

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
605
Download recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Toverrijst
  • 4 eetlepels olie
  • 400 g Chinese wokgroente (1 zak)
  • 400 g magere varkensreepjes
  • 1 zakje babipangangmix (43 g)'

Optioneel

  • 1 komkommer
  • 1 winterwortel, geschild
  • Extra nodig: spiraalsnijder of kaasschaaf

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit in de tussentijd 2 eetlepels olie in een wok, voeg de groenten toe, schep ze op hoog vuur regelmatig om en bak enkele minuten; de groenten mogen nog lekker knapperig zijn. Schep ze uit de wok op een bord en houd warm.
  3. Voeg het vlees toe aan de wok en bak het 4 minuten op hoog vuur, schep het regelmatig om.
  4. Maak in een ander pannetje de saus: breng 275 ml water en de babipangangmix al roerend aan de kook. Laat het op laag vuur een paar minuten zachtjes koken.
  5. Meng de rijst door de gewokte groenten. Verdeel de Chinese groenterijst over 4 diepe borden, schep het vlees ernaast. Schep de babipangangsaus over het vlees of serveer ernaast.

Tip: Snijd de komkommer en wortel met een spiraalsnijder in slieren of schaaf met de kaasschaaf in lange linten. Meng door elkaar en geef het als rauwkostsalade bij het wokgerecht.

Tip ouders: Voeg voor een pittige Chinese rijstschotel aan tafel sambal badjak toe en breng op smaak met ketjap.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst

Toverrijst

Lassie Toverrijst is al ruim 60 jaar een begrip in de Nederlandse keuken. Terecht, want door de grote, droge korrel mislukt Toverrijst nooit. En dankzij de korte kooktijd blijft de smaak behouden.

Bekijk product

Ontdek onze kidsproef recepten