Hollandse driekleurenschotel

Hollandse driekleurenschotel met gehaktballetjes

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
568 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Toverrijst Extra Vezels
  • 300 g spruitjes, schoongemaakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g soepballetjes van rundergehakt
  • 300 g cherrytomaatjes
  • 500 ml tomatensaus (passata)
  • 1 runderbouillonblokje
  • 2 theelepels tijm

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en bewaar een beetje van het kookvocht. Breng ca. 500 ml water aan de kook en kook de spruitjes hierin 5 min., stort ze in een vergiet en laat uitlekken.
  2. Verhit de olijfolie en fruit de soepballetjes rondom bruin. Maal er naar smaak wat zwarte peper bij. Voeg de uisnippers toe en roerbak 3 min. Schenk de tomatensaus erbij, voeg bouillonblokje en tijm toe en breng de saus al roerend aan de kook. Voeg, als de saus te dik is, wat kookwater van de rijst toe. Schep de spruitjes en kerstomaten bij de saus, dek de pan af en stoof het op laag vuur samen nog 5 min. Schep naar smaak zwarte peper door de rijst.
  3. Verdeel de rijst over 4 borden, schep de saus erbij.

Tip: Voeg eventueel geraspte kaas toe.

Bevat p.p.:
568 kcal – 26 g eiwit – 21 g vet – 67 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst Extra Vezels

Toverrijst Extra Vezels

Lassie Toverrijst Extra Vezels combineert het gemak en de lekkere smaak van Toverrijst met extra vezels.

Bekijk product
Builtjes Toverrijst

Builtjes Toverrijst

In Lassie Toverrijst Builtjes vind je de vertrouwde Toverrijst verpakt in handige kookbuiltjes. Eén builtje is genoeg voor één persoon, dus geen verspilling!

Bekijk product

Ontdek onze recepten