Citroenrisotto

Citroenrisotto met tuinbonen

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
555 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Risottorijst
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 30 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 biologische citroen
  • 1 liter groentebouillon
  • 400 g tuinbonen (diepvries)
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • ½ bosje verse munt, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie en de helft van de boter en fruit de ui op laag vuur 4 min. Voeg de rijst toe en roer even goed door. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg al roerend sap en rasp toe. Blijf intussen roeren. Schenk er een flinke scheut bouillon bij en roer tot alle bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, na ca. 18 min. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Kook de tuinbonen in 3 min. gaar. Voeg ze samen met de rest van de boter en de helft van de kaas toe aan de risotto. Schep om en verdeel over 4 borden. Bestrooi met de rest van de kaas en de fijngesneden munt.

Tip: Voeg met de tuinbonen 200 g doperwtjes (diepvries) toe.

Bevat p.p.
: 555 kcal – 20 g eiwit – 24 g vet – 65 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Risottorijst

Risottorijst

De bereiding van risotto rijst vraagt om wat extra tijd en aandacht, maar het resultaat is heerlijk. De korrels nemen tijdens het koken veel vocht op, wat de rijst lekker zacht en smeuïg maakt.

Bekijk product

Ontdek onze recepten