Hollandse bietenschotel

Hollandse bietenschotel met witvis

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
669 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 350 g Lassie Rapido Risotto
  • 2 eetlepels roomboter
  • 250 g pangasius- of tilapiafilet, in stukjes
  • 1 grote ui, in ringen
  • 3 gekookte bietjes, in blokjes
  • 1/2 komkommer, zonder zaadjes, in blokjes
  • 400 ml visbouillon
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 3 eetlepels zilveruitjes
  • 3 eetlepels verse dille, fijngehakt
  • citroensap

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter, bak de vis 1 min. aan, neem uit de pan en houd warm.
  2. Bak in dezelfde pan eerst de ui en dan de komkommer en biet.
  3. Meng vervolgens de rijst er goed door.
  4. Schenk de bouillon er langzaam bij en roer af en toe. Laat afgedekt 4 min. garen.
  5. Voeg crème fraîche, azijn, zilveruitjes, dille en de vis toe. Zet de hittebron uit en laat het gerecht nog 1 min. nagaren.
  6. Breng op smaak met zout, peper en citroensap en serveer meteen.

Tip: Ook lekker met kabeljauw of zalmfilet.

Bevat p.p.: 669 kcal 22,39 gr eiwit 25,5 gr vet 83,9 gr koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Rapido Risotto

Rapido Risotto

Met Lassie Rapido Risotto is het bereiden van deze heerlijke Italiaanse rijstklassieker niet meer voorbehouden aan mensen met een flinke portie geduld. De licht gepofte rijstkorrel van deze Rapido Risotto heeft namelijk maar 4 minuten baktijd nodig.

Bekijk product

Ontdek onze recepten