Quinoa

Quinoa met geroosterde groenten

Personen:
4
Bereidingstijd:
40 minuten
Voedingswaarde:
600 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 grote ui, grof gesnipperd
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel verse oregano, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • 4 - 5 eetlepels olijfolie
  • 1 pak Lassie Quinoamix
  • 100 g gemengde olijven
  • 200 g feta, in blokjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de courgette, aubergine en paprika’s in kleine blokjes en schep ze in een braadslede om met de knoflook, ui, tomaatjes, verse kruiden, zout, versgemalen zwarte peper, balsamico-azijn en 3 eetlepels olijfolie.
  2. Rooster de groenten in de oven in 25 - 30 min. lichtbruin en gaar, schep ze tussendoor 1 - 2 keer om.
  3. Bereid de quinoamix volgens de aanwijzingen op het pak en schep de gare quinoa door de geroosterde groente in de braadslede. Voeg naar smaak zout, peper en olijfolie toe.
  4. Schep de quinoa en groente in een schaal en verdeel de olijven en feta erover.

Tip: Neem groenten van het seizoen, dus vervang de aubergine en paprika’s in de herfst door blokjes pompoen met paddenstoelen, en in de winter door blokjes pastinaak en winterwortel.

Bevat p.p:
600 kcal, 20 g eiwit, 31 g vet waarvan 10 g verzadigd, 55 g koolhydraten en 10 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

BIO Quinoa mix - 3 kleuren

BIO Quinoa mix - 3 kleuren

Quinoa is een veelzijdig gewas met een nootachtige smaak. Quinoazaden zijn een bron van eiwitten en vezels en passen daarom goed in een verantwoord eetpatroon.

Bekijk product

Ontdek onze recepten