Marokkaanse rijst

Marokkaanse rijst met gehaktballetjes en aubergine

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
573,4 kcal,
Download recept

Ingrediënten

  • 2 pakken Lassie Panklaar Toverrijst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 300 g kip- of kalkoengehakt
  • 2 rode uien, in partjes
  • 1 Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngesneden
  • 1 kleine aubergine, in kleine blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 150 g kikkererwten
  • 2 eetlepels ras el hanout
  • 150 ml kippenbouillon
  • 3 eetlepels verse koriander, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met ½ eetlepel ras el hanout. Breng op smaak met zout en peper, en vorm er kleine balletjes van.
  2. Verhit de olie. Bak ui en knoflook.
  3. Voeg eerst de gehaktballetjes toe, bak deze even aan. Bak daarna de Spaanse peper, aubergine en paprika mee.
  4. Meng vervolgens de rijst met de kikkererwten door de gehaktballetjes, aubergine en peper mengsel.
  5. Schenk de bouillon er langzaam bij en roer af en toe. Laat alles afgedekt 2 min. garen.
  6. Breng op smaak met zout en peper en laat alles nog 1 min. nagaren. Bestrooi met koriander serveer meteen.

Tip: Vervang de gehaktballetjes door stukjes kipfilet.


Bevat p.p: 573,4 kcal, 13,95 gr, eiwit 24 gr,vet 86,8 gr koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

PanKlaar Toverrijst

PanKlaar Toverrijst

Toverrijst Panklaar is dé basis voor een snelle maaltijd. De voorgestoomde rijst is namelijk al gaar en hoeft alleen verwarmd te worden in de pan.

Bekijk product

Ontdek onze recepten