Kipsaté

Kipsaté met pindasaus en boontjes

Personen:
1
Bereidingstijd:
12 minuten
Voedingswaarde:
815 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 200 g sperzieboontjes, gebroken
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel olie
  • 100 g kipblokjes
  • 2 - 3 eetlepels pindakaas
  • 1 bakje Lassie Minuutje Toverrijst
  • 3 houten spiesjes

Optioneel:

  • casave kroepoek
  • atjar tjampoer

Bereidingswijze

  1. Week de spiesjes even in water. Kook de sperzieboontjes in een pan met ruim water in 8 - 10 min. beetgaar.
  2. Meng in een kom ½ theelepel sambal met 1 eetlepel sojasaus en olie. Schep de kipblokjes erdoor en steek ze aan de spiesjes. Rooster de spiesjes in een hete grillpan in 6 - 8 min. rondom bruin en gaar.
  3. Verwarm in een steelpan de pindakaas met ½ theelepel sambal, 1 eetlepel sojasaus en 100 ml water al roerend tot een smeuïge pindasaus.
  4. Verwarm intussen de rijst volgens de aanwijzingen in de magnetron. Open de verpakking en keer de rijst op een bord. Leg de kipspiesjes aan één kant van de rijst en schep de pindasaus erover. Schep de sperzieboontjes aan de andere kant.

Tip: Lekker met stukjes casave kroepoek en wat atjar tjampoer.

Bevat p.p: 815 kcal, 44 g eiwit, 42 g vet waarvan 7 g verzadigd, 59 g koolhydraten en 13 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Minuutje Toverrijst

Minuutje Toverrijst

Deze voorgestoomde rijst is na 1 minuut in de magnetron al klaar. Perfect dus voor een supersnelle maaltijd. Handig verpakt in twee eenpersoonsporties.

Bekijk product

Ontdek onze recepten