Gele rijst

Gele rijst met rode kipcurry en sugar snaps

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
555 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 325 g Lassie Gele Rijst
  • 400 g tomaten blokjes (blik)
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 volle eetlepel verse gember, geraspt
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 eetlepel garam masala of kerriepoeder
  • 3 eetlepels olie
  • 4 kipdijfilets
  • 400 g sugarsnaps
  • 2 eetlepels verse peterselie, grof gehakt
  • blender

Bereidingswijze

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Pureer de cocktailtomaten in de blender.
  2. Meng de knoflook, gember, rode peper en garam masala in een kom en roer de olie erdoor. Wrijf de kipdijfilets in met een deel van dit mengsel, bak ze in 4 - 6 min. rondom bruin.
  3. Schenk de tomaten blokjes bij de rest van het kruidenmengsel, voeg zout toe en meng goed. Schenk het tomatenmengsel bij de kip. Breng aan de kook en laat de kip 15 min. zachtjes in de curry sudderen en de saus dikker worden.
  4. Kook intussen de sugarsnaps in een pan met ruim water met wat zout in 4 - 6 min. beetgaar. Laat ze uitlekken.
  5. Serveer de gele rijst in wijde kommen. Leg de kipdijfilet aan één kant en schep de saus erover. Schep de sugarsnaps aan de andere kant. Strooi de peterselie in het midden.

Tip: Vervang de kip eens door bieflapjes in grove blokjes gesneden.

Bevat p.p: 555 kcal, 28 g eiwit, 19 g vet waarvan 4 g verzadigd, 65 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Gele Rijst

Gele Rijst

Gele rijst is door de gele kleur en zachte saffraansmaak een feestelijke variatie op witte rijst. Daarmee geef je je gebruikelijke rijstgerechten een bijzondere twist.

Bekijk product

Ontdek onze recepten