Gele rijst met Kip met champignons

spinazie en olijven

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
665 kcal
32 Gele rijst Kip met champignons spinazie en olijven nieuw

Ingrediënten

  • 325 g Lassie Gele rijst
  • 3 el olijfolie
  • 1 grote ui, in ringen
  • 400 g kipfilet, in reepjes
  • 250 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 300 g verse spinazie
  • 200 g feta
  • 4 el zwarte olijven zonder pit

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olie en fruit de ui 2 min. Bestrooi de kipfilet met peper en zout, voeg toe aan de ui en bak op hoog vuur 4 min. Voeg de champignons toe en bak ze 3 min. mee. Voeg in delen de spinazie toe en roer tot alle spinazie geslonken is. Verkruimel de feta boven de pan, schep de olijven erdoor en verwarm nog 1 min.
  3. Verdeel de rijst over 4 borden en serveer met de kip en spinazie.

Tip: Bestrooi met geroosterde pijnboompitten.


Bevat p.p.:
665 kcal. 45 g eiwit, 24 g vet en 67 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Gele rijst text
Gele Rijst

Gele rijst is door de gele kleur en zachte saffraansmaak een feestelijke variatie op witte rijst. Daarmee geef je je gebruikelijke rijstgerechten een bijzondere twist.