Chocoladerijst

met sinaasappel

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
435 kcal
Dessertrijst Chocoladerijst Met Sinaasappel

Ingrediënten

  • 200 g Lassie Dessertrijst
  • 1 liter chocolademelk
  • schil van ½ biologische sinaasappel
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur (optioneel)
  • 4 eetlepels geklopte slagroom of mascarpone
  • 2 eetlepels pure chocolade, geschaafd

Bereidingswijze

  1. Bereid de dessertrijst met de chocolademelk (in plaats van melk) volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg voor een extra smeuïge rijst desgewenst nog een scheutje chocolademelk toe.
  2. Rasp (voor de garnering) de schil van de sinaasappel.
  3. Roer vlak voor het serveren eventueel de likeur door de warme of afgekoelde rijst.
  4. Verdeel de chocoladerijst over 4 coupes. Garneer met een lepel room, wat sinaasappelschil en geschaafde chocolade.

Bevat p.p: (zonder likeur): 1825 kJ/435 kcal. 12 g eiwit, 10 g vet waarvan 6 g verzadigd, 74 g koolhydraten en 2 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Dessertrijst 400g tekst wit
Dessert rijst

Lassie Dessertrijst is na slechts 12 minuten koken klaar voor een heerlijk romig toetje. De rijst neemt tijdens het koken veel vocht op, waardoor je dessert een rijke en volle smaak krijgt.