Braadworst

Braadworst met groentestoof en couscous

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
615 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 250 g sperzieboontjes
  • 3 - 4 runderbraadworsten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 275 g Lassie Couscous
  • 2 bosuitjes, in stukjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 150 ml tomatensap

Bereidingswijze

  1. Haal de sperzieboontjes af en snijd ze in vieren. Kook ze in 8 - 10 min. beetgaar.
  2. Prik de braadworsten hier en daar in en bak ze met 2 eetlepels olijfolie rondom bruin. Schenk er 100 ml water bij en braad de worsten in 10 - 12 min. gaar.
  3. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het pak.
  4. Verwarm de overige olijfolie en bak de bosui en paprika 2 - 3 min. op matig hoog vuur. Voeg de cherrytomaatjes toe en roerbak tot de tomaatjes zachter worden.
  5. Giet de boontjes af en schep ze met het tomatensap door het tomatenmengsel. Warm nog even door. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  6. Schep de couscous in kommetjes en schep de groenten erop. Snijd de braadworst in plakjes en leg ze er bij.

Tip: Ook lekker met gebakken kipfilet.

Bevat p.p.:
615 kcal, 26 g eiwit, 29 g vet waarvan 9 g verzadigd, 58 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

BIO Couscous

BIO Couscous

Couscous is voor Noord-Afrika wat rijst is voor Azië. Inmiddels is couscous ook hier populair. Logisch, want couscous is lekker, een bron van eiwitten én makkelijk te bereiden: klaar na 5 minuutjes wellen.

Bekijk product

Ontdek onze recepten