Thaise curry

Thaise curry met kip, maïs en pandanrijst

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
710 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 4 builtjes Lassie Builtjes Pandan
  • 350 g kipfilet, in plakjes
  • 2 eetlepels olie
  • 75 g cashewnoten
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 blik maïskolfjes
  • 50 ml gembersiroop
  • 1 ui
  • paar takjes verse koriander
  • 2 eetlepels Thaise groene currypasta
  • 75 ml kokosmelk

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit 1 eetlepel olie en roerbak op halfhoog vuur de kipplakjes goudbruin in ca. 6 min. Schep de cashewnoten en paprika erbij en roerbak nog 3 min. Schep de maïskolfjes met vocht erdoor, voeg de gembersiroop toe en stoof het mengsel afgedekt op laag vuur ca. 5 min. door. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Pureer de ui en de koriandersteeltjes met 3 eetlepels kokend water. Verhit 1 eetlepel olie en fruit het uimengsel en de groene currypasta 2 min. Roer de kokosmelk erbij en breng het aan de kook. Schep de gare rijst erbij en meng het door elkaar. Verdeel de groene rijst over 4 borden, schep het kipmengsel erbij en strooi het koriandergroen erover.

Bevat p.p.: 710 kcal – 33 g eiwit – 20 g vet – 92 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Builtjes Pandanrijst

Builtjes Pandanrijst

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak. En met Lassie Pandanrijst Builtjes verspil je nooit: één builtje is genoeg voor één persoon.

Bekijk product
Pandanrijst Extra Vezels

Pandanrijst Extra Vezels

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak. Lassie Pandanrijst Extra Vezels combineert die lekkere smaak en geur met extra vezels.

Bekijk product

Ontdek onze recepten