Italiaanse auberginetournedos

met tomatensaus en kappertjes

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
685 kcal
Half Volkoren Toverrijst Italiaanse Aubergine Tournedos Met Tomatensaus En Kappertjes

Ingrediënten

  • 5 eetlepels olie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 el verse rozemarijn, grof gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 ml)
  • 3 aubergines, in dikke plakken
  • 4 Builtjes Half volkoren Toverrijst
  • 2 el kappertjes
  • 80 g amandelen, grof gehakt
  • 50 g geschaafde Parmezaanse kaas
  • 1 zakje rucola

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 240 °C. Verhit 2 eetlepels olie en fruit de knoflook en rozemarijn even aan. Voeg de tomatenblokjes toe en kook de saus op laag vuur 15 min. in. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Bestrooi de aubergines met zout en peper. Bestrijk beide kanten met olie. Leg de aubergine-tournedos op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  3. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
  4. Roer intussen de kappertjes door de tomatensaus. Verdeel de rijst over 4 diepe borden. Schep de aubergine-tournedos erop en de tomatensaus erover. Bestrooi met de amandelen en Parmezaanse kaas en serveer met een toef rucola.

Bevat p.p.: 685 kcal. 18 g eiwit, 35 g vet waarvan 6 g verzadigd, 71 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Tover Zilver rijst Builtjes 300g tekst wit
Tover Zilver rijst Builtje

Lassie Tover Zilver rijst geeft je vertrouwde witte rijstgerecht een verantwoorde twist. Dankzij de builtjes verspil je geen rijst: één builtje is genoeg voor één persoon.

Lassie Tover Zilver rijst 400g tekst wit
Tover Zilver rijst

Met Lassie Tover Zilver geef je je vertrouwde witte rijstgerecht een verantwoorde twist. In het pak vind je namelijk zilvervliesrijst gecombineerd met het gemak van Toverrijst.