Ingrediënten

  • 300 g Lassie Basmatirijst
  • 3 eetlepels (rijst)olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • 1 rode peper zonder zaadjes, fijngehakt
  • 2 eetlepels Madras kerriepoeder
  • 300 - 400 gram kikkererwten (uit blik of pot)
  • 3 wortelen, in dunne plakjes
  • 450 g panklare spinazie
  • 100 ml kokosmelk

Bereidingswijze

  1. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Verwarm de olie en fruit de ui, knoflook, gember en rode peper zachtjes. Strooi de kerriepoeder erover en bak al omscheppend even mee.
  3. Laat de kikkererwten uitlekken en schep met de plakjes bospeen door de curry. Kook nog 3 - 5 min. Voeg hand voor hand de spinazie door de curry en laat de blaadjes al roerend slinken.
  4. Serveer de basmatirijst in diepe borden met de kikkererwtencurry erover. Schep in het midden een dot kokosroom.

Tip: Serveer de basmatirijst met kikkererwtencurry met een tomatensalade: plakjes tomaat met een dressing van limoensap, wat druppels sojasaus of tamarinde en sesamolie. Bestrooi met verse koriander.

Tip: Vervang de kikkererwten door linzen.


Bevat p.p:
750 kcal, 28 g eiwit, 22 g vet waarvan 8 g verzadigd, 101 g koolhydraten en 15 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Basmatirijst voordeelpak

Basmatirijst voordeelpak

Basmatirijst is een langgraanrijst met een volle, verfijnde smaak en heerlijke geur.

Bekijk product
Basmatirijst Extra Vezels

Basmatirijst Extra Vezels

Basmatirijst is een langgraanrijst met een volle, verfijnde smaak en heerlijke geur. Lassie Basmatirijst Extra Vezels combineert die lekkere smaak met extra vezels.

Bekijk product
Builtjes Basmatirijst

Builtjes Basmatirijst

Met Lassie Basmatirijst verspil je nooit. Eén builtje is genoeg voor één persoon. Bereiden is makkelijk: builtje koken, uitlekken en klaar voor gebruik.

Bekijk product

Ontdek onze kidsproef recepten