Basmatirijst

Basmatirijst met sambal badjak garnalen en avocado

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
610 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Basmatirijst Extra Vezels
  • 2 eetlepels olie
  • 300 g roerbak- of wokgarnalen met knoflook
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 2 eetlepels fijngehakte selderij
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 limoen, gehalveerd
  • 250 g peultjes

Optioneel:

  • 300 g spinazie
  • 4 eetlepels seroendeng

Bereidingswijze

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.

2. Verhit intussen de olie in een wok, voeg de garnalen toe en bak ze in 4 min. gaar. Roer de sambal en selderij erdoor, bak nog 1 min. Schep goed door elkaar.

3. Halveer de avocado, lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes. Knijp het limoensap erover.

4. Kook de peultjes in ruim kokend water met zout in 2 min. beetgaar.

5. Verdeel de rijst over 4 diepe borden. Schep de garnalen erop, leg de avocado en peultjes ernaast.

Tip: Roerbak de spinazie kort in de wok en serveer als extra groente bij de rijst. Bestrooi de rijst met de seroendeng.

Bevat p.p.: 610 kcal, 20 g eiwit, 25 g vet waarvan 4 g verzadigd, 72 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Basmatirijst Extra Vezels

Basmatirijst Extra Vezels

Basmatirijst is een langgraanrijst met een volle, verfijnde smaak en heerlijke geur. Lassie Basmatirijst Extra Vezels combineert die lekkere smaak met extra vezels.

Bekijk product
Basmatirijst voordeelpak

Basmatirijst voordeelpak

Basmatirijst is een langgraanrijst met een volle, verfijnde smaak en heerlijke geur.

Bekijk product
Builtjes Basmatirijst

Builtjes Basmatirijst

Met Lassie Basmatirijst verspil je nooit. Eén builtje is genoeg voor één persoon. Bereiden is makkelijk: builtje koken, uitlekken en klaar voor gebruik.

Bekijk product

Ontdek onze recepten