Couscous maken is super simpel met Lassie

Couscous maken is super simpel met Lassie

Van de Marokkaanse souk zo op jouw tafel. In Marokko is couscous maken bijna een dagtaak. Daar eten ze het graag met kip, of vegetarisch met zeven groenten. Maar het graanproduct is ook heerlijk in andere keukens. En met Lassie is couscous maken een makkie!

In het Marokko (en andere landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten) gebruiken ze voor de bereiding een speciale couscouspan waar het product meermaals in wordt gestoomd. Een lange en delicate klus die veel tijd in beslag neemt, maar de Marokkaanse couscous staat hoog in aanzien in het land. Daar komt ‘ie traditioneel ééns per week, vaak op vrijdag, op tafel.

Wat is couscous?

Couscous wordt gemaakt van durum (harde) tarwemeel en water. Die ingrediënten worden gemengd, uit elkaar gehaald, gedroogd, gedroogd en gezeefd tot er kleine couscousbolletjes overblijven. Die zijn rijk aan koolhydraten (een belangrijke bron van energie voor ons lichaam) en bevatten vezels, b-vitamines en mineralen zoals ijzer calcium, fosfor, magnesium en zink. Daarmee past couscous in een gezond eetpatroon.

Couscous koken, wellen of stomen?

Er bestaan verschillende theorieën over wat de beste manier is om couscous te maken. Dankzij Lassie heeft de bereiding in ieder geval minder voeten in de aarde dan in Marokko. De variant die je hier koopt, is op z’n lekkerst als je ‘m welt en staat in een handomdraai op tafel: water koken, over de couscous gieten, vijf minuten wellen en klaar is Kees. Wil je je gerecht meteen een Marokkaans tintje geven? Gebruik dan couscous Maroc, daar zitten alle lekkere kruiden en specerijen uit de Marokkaanse keuken al in!

Couscous salade als ultiem gezond gerecht

Van alle gerechten die je met couscous maakt, is couscous salade wel de grote favoriet. Makkelijk voor een tafel vol eters, ideaal voor een zomerse picknick en goed te combineren met zo’n beetje alles. Met kleurrijke ingrediënten (bietjes, wortelen, sinaasappels, verse kruiden) wordt een zo’n salade helemaal een feestje, kijk hier maar eens. Maar couscous doet het ook uitstekend als bijgerecht naast gegrilde kip of vis, een winterse stoofschotel of gehaktballetjes. En een lekker vegetarisch recept met couscous is deze groentetajine. Kortom, couscous is een echte allemansvriend en de bereiding is simpel! Dus, wat eten we vanavond?

In dit artikel wordt gebruik gemaakt van

BIO Couscous

BIO Couscous

Couscous is voor Noord-Afrika wat rijst is voor Azië. Inmiddels is couscous ook hier populair. Logisch, want couscous is lekker, een bron van eiwitten én makkelijk te bereiden: klaar na 5 minuutjes wellen.

Bekijk product

Ontdek onze recepten